Over ons

Wie zijn wij eigenlijk......
Ik ben Kim, eigenaresse van de salon en sinds 1999 al bezig met het geweldige vak Hondentoiletteren. Ik ben destijds de officiële trimopleiding gestart aan het Huisdier Kennis Instituut te Bunnik. Dit is een van de erkende opleidingen in Nederland. Sinds nov 2001 is Trimsalon Le Beau Chien dan ook een feit!

Hondentrimmen is mijn passie! Ondanks dat dit werk erg zwaar is (zowel lichamelijk als ooit emotioneel) wil ik echt niets liever doen dan dit. Ik heb gelukkig mijn passie voor dit vak ook mogen doorgeven aan diverse stagiaires die een van de erkende opleidingen volgden. En vele van hun zijn nu geslaagd en hebben inmiddels ook hun eigen succesvolle salon opgezet. Maar ook de Ierse Softcoated Wheaten Terriër is mijn passie. Ik show dit prachtige ras inmiddels al 14jr, ben eigenaar van dek reuen en heb mezelf volledig gespecialiseerd in dit ras.

Ik ben een persoon die niet stil kan zitten en zich altijd wil ontwikkelen. Ik heb dan ook een heel divers aan opleidingen gedaan. Zo heb ik o.a. de opleiding Melkveehouderij en intensieve veehouderhij afgerond aan de Helicon Opleidingen in Boxtel. Ik heb de opleiding Paraveterinair en Biotechnicus afgerond aan de Helicon in Nijmegen. Naast mijn werk in de salon interesseer ik me ook veel in het gedrag van dieren. Uiteindelijk heb ik de opleiding tot Tellington TTouch practitioner behaald bij Tellington-TTouch trainingen Nederland. Inmiddels mag ik met zelfs Level 2 practitioner noemen en geef hier in workshops/demo's en lezingen door heel Nederland en België. Deze geef ik vooral aan collega trimmers die graag meer willen leren betreft het gedrag op de trimtafel en het hiermee omgaan.